Millaista on olla kiinteistönvälittäjä?

Minulta kysytään usein, millaista työni on ja usein käsitykset ovat todella erilaiset kuin todellisuus oikeasti on. Kiinteistönvälittäjien työn luullaan olevan loistokasta hommaa, josta tienaa paljon rahaa. Tottakai tässä työssä työtä tekemällä ahkerat menestyvät ja tienaavat hyvin mutta kannattaa huomioida, että helpolla se ei tule. Yleensä työpäivät ovat pitkiä ja töitä tehdään läpi viikon ilman kiinteää työaikaa ja asiakkaiden ehdoilla. Tämä ei sovi kaikille ja siksi mielestäni tähän työhön valikoituvat juuri siihen sopivat henkilöt ja jos työ ei sinulle sovi, huomaat sen hyvin nopeasti.

Kiinteistönvälittäjän pitää ymmärtää trendejä ja ymmärtää myös erilaisia makuja ja asiakkaiden toiveita. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa myös panostaa myytävän kohteen ulkonäköön lisäämällä sinne sisustuselementtejä ja ottamalla hyviä kuvia. Esimerkiksi helppoja tapoja panostaa sisustukseen on lisätä julisteita tai tauluja myytävään kohteeseen. Katso ja klikkaa tästä, millaista taidetta voi helposti lisätä omaan myynti kohteeseen.

Myös asuntoyhtiölain muutokset aiheuttavat vuosittain työtä ja opiskelua, jotta pysyy mukana muutoksessa ja osaa selostaa kaiken tarvittavan niin myyjille kuin ostajille. Tämän takia kiinteistönvälittäjä onkin hyvä olla asuntoa myytäessä tai ostettaessa. Monet karttavat välittäjiä palkkioiden takia mutta kyllä niiden eteen myös tehdään työtä ja opiskellaan asioita, joilla turvataan asiakkaiden kauppa.

Monet kokevat, että oman asunnon voi helposti myydä itse ja säästää sitä kautta rahaa. Kiinteistönvälittäjät kuitenkin nopeuttavat kaupantekoa, koska yleensä heillä on tiedossa halukkaita ostajia tai muita kontakteja, joiden kautta asuntoja saa markkinoitua marginaaliselle ostaja ryhmälle. Kiinteistönvälittäjä on myös subjektiivinen osapuoli, joka tuo molemmat kaupanteon osapuolet yhteen ja pyrkii tekemään kaikki tyytyväisiksi. Tämän takia tämä työ on myös mukavaa ja kiinnostavaa, koska silloin kun kauppa onnistuu ja kaikki ovat tyytyväisiä, saa siitä myös itselleen todella onnistuneen ja mahtavan fiiliksen.