Muuttaminen uuteen asuntoon

Uuteen asuntoon muutto on yleensä iloinen tapahtuma, kun pääsee uuteen kotiin. Muuttoprosessi vaatii kuitenkin melko paljon työtä varsinkin jos koko prosessin suorittaa itse. Apua on saatavilla ja muuttoa voi myös helpottaa ja sitä kautta vähentää stressiä. Muutot ovat erilaisia ja riippuvat siitä oletko muuttamassa ensimmäiseen kotiin, pienemmästä suurempaan tai suuremmasta pienempään. Perusasiat, millä helpottaa muuttoa pysyvät kuitenkin samana ja tässä sinulle muutama vinkki.

Muuttolaatikot

Tätä ei voi korostaa ikinä liikaa mutta hanki riittävästi muuttolaatikoita. Muuttolaatikoita voi ostaa tai vuokrata suhteellisen huokeaan hintaan. Tavaroiden järjestäminen muuttolaatikoihin helpottaa prosessia suuresti muutit sitten itse tai muuttofirman avustuksella. Järjestä mahdollisimman suuri osa tavaroista laatikoihin ja nimeä ne, kun tavarat on saatu laatikoihin voidaan ne välittömästi siirtää pois edestä joko uuteen asuntoon tai varastoon odottamaan muuttopäivää.

Muuttoauto

Muuttoauto kannattaa valita sen mukaan, miten suuresta muutosta on kyse. Pääasia on kuitenkin se, että selviät muutosta mahdollisimman pienillä ajokerroilla. Myös henkilöautokortin omaaville on saatavilla erittäin suuria pakettiautoja käyttöön ja et tarvitse kuorma-autokorttia muuttoa varten. Mitä vähemmän kertoja joudut ajamaan asuntojen välillä sen sekavampaa muutto on ja vaatii enemmän ihmisiä. Lisäksi aikaa kuluu aina enemmän, mitä enemmän ajelet asuntojen välillä.

Siivous

Jos et omista hyviä siivousvälineitä on ehkä kannattavampaa pyytää ammattilainen tekemään loppusiivous tyhjään asuntoon. Tyhjässä asunnossa tehty siivous ei vie ammattilaiselta liikaa aikaa ja säästää varmasti omia hermoja. Siivousta tarjoavia yrityksiä on myös useita, joten hintaa voi helposti saada alaspäin, kun lähtee tekemään pienen tarjouskilpailun yritysten välillä. Jos kuitenkin lähdet itse siivoamaan vanhaa asuntoa, hanki ehdottomasti riittävät ja kunnolliset siivousvälineet. Ne helpottavat tekemistä ja sitten sinulla on tulevaisuutta varten myös kaikki valmiina.