Pärjääkö sähkögrilli hiili- tai kaasugrillille?

Sähkögrillit ovat olleet markkinoilla jo pidempään mutta ehdottomasti hiili ja kaasugrillit ovat yleisön suosiossa. Miksi näin on ja voiko sähkögrilli olla yhtä hyvä laite grillaamisessa kuin hiili- tai kaasugrilli? Selvitimme mitä positiivisia ja negatiivisia puolia sähkögrillissä on ja mistä niitä voi hankkia verkosta?

Jos aloitetaan positiivisista puolista on sähkögrillillä niitä monia, jotka voivat olla monessa mielessä etuja myös toisen tyyppisiin grilleihin verrattuna. 

  • Sähkögrilli on helppo ottaa kokkauskäyttöön ja hyvät vaihtoehdot löytyy https://www.kitchentime.fi/ verkkokaupasta. Sen kun laitat pistokkeen seinään ja odotat sen aikaa, että grillauspinta kuumenee tarpeeksi kuumaksi. Tämän jälkeen voit heti aloittaa grillaamisen. 
  • Sähkögrillien etuna on myös todella tarkka lämpötilan säätö. Sähkön avulla lämpötila pysyy täydellisenä ja muuttumattomana, joka takaa hyvän lopputuloksen grillattaville tuotteille.
  • Sähkögrillit ovat myös siinä mielessä ekologisia, että niistä ei pääse ilmaan palavan materiaalin päästöjä ja sähkögrillien kanssa säästytään myös rasvapaloilta, koska käytössä ei ole liekkejä, jotka voisivat sytyttää rasvan palamaan.
  • Nämä grillit ovat myös melko kompakteja ja ne mahtuvat pieneen tilaan ja niitä voi myös käyttää kerrostalojen parvekkeella ilman, että naapurit häiriintyvät savusta tai muusta hajusta. 

Sähkögrillillä on myös negatiivisia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi:.

  • Sähkögrilleissä on todellakin eroja ja usemmat ovat melko tehottomia. Näillä grillaaminen voi kestää todella pitkään ja lopputulos ei välttämättä ole kaikkein paras. Tehokkaimmat mallit ovat hintaluokaltaan jo kalliimpia ja jos haluaa kunnon lopputuloksen ei kannata ostaa halpaa tehotonta mallia. 
  • Kompakti koko on myös negatiivinen ominaisuus, koska grillaaminen suurelle joukolle ihmisiä ei ole niin helppoa. Tämän takia suuret hiili tai kaasugrillit soveltuvat paremmin suuren perheen pihalle grillausta varten.
  • Yksi negatiivinen puoli voi myös olla savun puute, joka antaa ruoalle ominaista grillauksen makua.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *