Uuden asunnon sisustaminen

Uuteen asuntoon muuttaminen on mahdollisuus muuttaa sisustusta ja tehdä asioita erilailla kuin ennen. Jos olet muuttamassa ensimmäiseen asuntoosi, on helpompaan lähteä puhtaalta pöydältä miettimään asunnon sisustusta. Toisesta asunnosta toiseen muuttajalla on ehkä tehtävä enemmän kompromisseja mutta silti on hyvä idea miettiä uuden asunnon sisustus täysin uudelleen muuton yhteydessä. Mitä kannattaa huomioida kun lähdet sisustamaan uutta? Katso seuraavasta ja ota vinkit talteen.

Kun olet uudessa asunnossa kannattaa pitää mittanauha mukana sekä hyvät muistiinpanovälineet. Voit ottaa asunnon pohjapiirrustuksesta kopion ja hahmotella siihen valmiita ajatuksia sekä asettaa valmiita mittoja asunnosta, jotta esimerkiksi huonekalujen valitseminen on helpompaa. Näiden lisäksi on hyvä ottaa kuvia asunnosta, jotta voi nähdä ja vertailla sisustusliikkeessä sävyjä ja sisustusta aidossa ympäristössä.

Kannattaa aluksi panostaa sisustuksessa minimaalisuuteen. On hyvä aloittaa pienillä määrillä tavaraa ja sisustuselementtejä. Näitä on aina helppo lisätä mutta jos heti täyttää asunnon kaikella, on siitä vaikea päästä takaisin. Mieti ensin tarpeet, mihin huonetta käytetään. Tämän jälkeen mietit omat mieltymykset ja lähdet sen jälkeen valitsemaan huoneen tärkeimmät huonekalut. Samalla on hyvä miettiä huoneiden värimaailmaa. On hyvä miettiä myös huoneiden valaistus kuntoon. Nykyaikaisilla valaisimilla saa paljon aikaan ja huonetta voi valaista monin eri tavoin. On tärkeää, että huoneet on riittävän valoisat, jotta sisustuselementit tulevat esille.

Sisustusta mietittäessä kannattaa lähteä esimerkiksi pääkaupunkiseudulle sisustusmatkalla. Pääkaupunkiseudulla on paljon sisustusliikkeitä ja huonekaluliikkeitä, joista löydät kyllä kaiken tarvittavan. Ne sijaitsevat myös samoilla alueilla, joten oman asunnon sisustuksen löytäminen onnistuu vaikka viikonlopun aikana. Varaa sisutusreissullesi majoita glohotels.fi osoitteesta. Löydät edullisen majoituksen hyvällä sijainnilla, josta on helppo liikkua liikkeiden välillä.